Categories PROMO

Svjetska premijera novog modela broda Derubis Yachts na Trgu BiH u Sarajevu

Svjetska premijera novog modela jahte Derubis 44 Fly, koja je u potpunosti proizvedena u Bosni i Hercegovini u kompaniji Derubis Yachts d.o.o. iz Viteza, biće održana u subotu i nedjelju 4. i 5. jula na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Prvi dan događaja u subotu s početkom u 20.30h, biće upriličena svečana premijera, otvorena za javnost, uz ceremonijalno otkrivanje broda te obraćanje zvaničnika i partnera koji su podržali ovaj projekat od značaja za bh. poduzetništvo.

Naredni dan predviđen je za B2B susrete sa važnim zvanicama iz poslovnog svijeta i diplomatskog kora. Impozantna jahta Derubis 44 Fly dužine 14 metara, širine 4,5 metra i visine 6 metara biće izložena za javnost na platou Trga BiH do nedjelje uveče, gdje će je posjetioci moći doći i pogledati.

Svi posjetioci će se morati pridržavati propisanih epidemioloških mjera opreza i održavati propisanu distancu.

“Nakon izlaska na tržište prošle godine sa prvom Derubis jahtom, koja je ujedno i prva ikad napravljena u BiH, ostvarili smo značajne kontakte i prepoznatljivost na međunarodnom tržištu. Nismo prestali da radimo na unapređenju i osposobljavanju serijske proizvodnje, te smo jako sretni da iz Sarajeva možemo svijetu poslati sliku sa novim, boljim, modernijim i luksuznijim modelom jahte koji je nastao u našoj proizvodnji. Ovo je jedinstvena prilika da svoj proizvod premijerno promovišemo u BiH, s obzirom na to da su svi sajmovi nautike u svijetu otkazani usred pandemije koronavirusa. Želimo sugrađanima dati priliku da vide to naše čudo, naš brod proizveden u Vitezu, u gradu koji nije na moru”, izjavio je osnivač i direktor Derubis Yachts, Denis Kraljević.

Derubis 44 Fly jahta se prostire na tri sprata i pravljena je za boravak deset odraslih osoba, sa četiri spavaonice, četiri kupatila i bazenom. Derubis Yachts je trenutno prisutan sa prodajnom mrežom u skoro svim zemljama svijeta.

Tekst i foto: PR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *