Brzo, kremasto i fino: Čokoladna gnijezda

by | 19 Aprila, 2018

Sastojci:

200 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
100 g putera
300 g mljevenog keksa
200 g kokosa
2 dl vode
150 g eurokrema

Priprema

1. U odgovarajućoj posudi kuhati vodu i šećer, pa kada provri, skloniti sa ringle.
2. U još toplu vodu dodati čokoladu za kuhanje i puter, te muhešati kako bi se rastopili.
3. Zatim dodati mlheveni keks i 100 g kokosa, pa dobro izmuhešati.
4. Od pripremljene mase ručno oblikovati gnuhezda, te ih uvaljati u ostatak kokosovog brašna.
5. U sredinu svakog gnezda staviti kašiku eurokrema.

Savjet plus: U unutrašnjost gnijezda umjesto eurokrema možete staviti šlag.

Foto: Dobra hrana Izvor: posaljirecept.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.