Ćeten alva

by | 14 Septembra, 2013

Ceten-alva

Sastojci:

  • 400 g šlaga
  • 6 dl vode
  • 300 g mljevene ”plazme”
  • 250 g ćeten alve
  • 500 g ”pti ber” keksa
  • 4 dl mlijeka

Za dekoraciju:

  • 200 g šlaga
  • 50 g čokolade

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti šlag s vodom pa dodati ”plazmu” i narendanu ćeten alvu.
2. ”Pti ber” umakati u mlijeko te s njim prekriti dno pravougaone tacne za tortu. Na natopljen keks nanijeti polovinu pripremljenog fila s ćeten alvom.
3. Preko fila poslagati red natopljenog keksa a zatim premazati drugim dijelom fila.
4. Šlag za dekoraciju umutiti i nanijeti ga preko pripremljene torte. Tortu dekorisati rendanom čokoladom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.