Čoko-ananas šnite

by | 29 Maja, 2016
Foto: Torte i kolači

Foto: Torte i kolači

Sastojci:
Za kore:
– 3 čaše brašna
– 2 čaše šećera
– 2 čaše kisele vode
– 2 vanil-šećera
– 1 soda bikarbona
– 1 kašika kakaoa
Za fil I:
– 6 kašika džema od šljiva
– 50 g posne crne čokolade
Za fil II:
– 500 ml soka od ananasa
– 1 puding od vanile
– 4 kašike gustina
– 150 g posnog margarina
– 4 kašike šećera

Priprema:
Kore:
1. U posudu za mućenje staviti brašno, šećer, kiselu vodu, vanil-šećer, sodu bikarbonu i kakao. Sve sastojke lagano povezati kašikom da se dobije kompaktna smjesa.
2. U pleh dimenzija 36×36 cm postavljen pek-papirom uliti polovinu smjese i peći u rerni na 180°C oko 15 minuta. Na isti način ispeći još jednu koru. Pečene kore presjeć napola da se dobiju četiri.
Fil II:
1. Odmjeriti 400 ml soka od ananasa, staviti na ringlu da provri, a u ostatak razmutiti puding od vanile i gustin, pa zakuhati u ključali sok. Miješati dok se ne zgusne.
2. Umutiti pjenasto margarin sa šećerom, pa ga sjedniti s ohlađenim filom.
Finalni postupak:
1. Rastopiti čokoladu na pari i sjediniti s pekmezom od šljiva.
2. Svaku koru premazati filom I, a zatim i filom II. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
3. Gotov kolač po želji dekorisati čokoladnom glazurom ili posnim šlagom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.