Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Mi smo potpuno poludjeli za ovim kockama i nikada nam nije dosta ove poslastice! A sada njihov recept premijerno dijelimo s vama.
Sastojci:
– 3 jajeta
– 3 šolje rendanih jabuka (blago iscijediti sok)
– 1 i po šolja šećera
– 1 šolja ulja
– 18 kašika brašna
– 2 kašičice sode bikarbone
Glazura:
– 100 grama čokolade za kuhanje
– 3 kašike ulja
– 3 kašike mlijeka
– malo cimeta
Priprema:
1. Umutiti jaja, šećer zatim dodati ulje, brašno, sodu bikarbonu cimet i jabuke.
2. Smjesu izliti u pleh i peći oko 25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
3. Kada se kolač ohladi, preliti glazurom od čokolade.
4. Kolač isjeći na kocke.
Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock