Glatka čokoladna krema iz blendera

by | 18 Februara, 2019

Sastojci:

1 veliko jaje
2 kašike tamnog ruma
170 g čokolade (minimalno 50% kakaa)
2 kašike šećera
150 ml mlijeka
prstohvat soli

Priprema:

Jaja, šećer, so, nasjeckanu čokoladu i rum stavite u blender. Kratko blendajte kako bi sjedinili smjesu i dodatno usitnili čokoladu. Mlijeko zagrijte na vatri do vrenja i postepeno ulijevajte u smjesu.

Lagano blendajte dok se sva čokolada ne otopi i krema postane glatka.

Prelijte u posudice i stavite u frižider na barem sat vremena.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.