Kolač s bananama

by | 28 Oktobra, 2013

kolac

Sastojci:

Za koru:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 dl čokoladnog mlijeka

Za fil:

  • 500 g maskarpone sira
  • 200 g sitnog sira
  • 150 g šećera u prahu
  • 500 g banana
  • 100 g čokolade za kuhanje

Za glazuru:

  • 2 dl slatke pavlake
  • 200 g čokolade za kuhanje

Priprema:
Kora:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i s 2 kašike šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Sjediniti smjesu od žumanjaka sa šamom od bjelanjaka pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo, a potom polako promiješati varjačom.
4. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj rerni na 180 ºC oko 15 min. Pečenu i ohlađenu koru poprečno presjeći napola te polovine poprskati čokoladnim mlijekom.

Fil:
1. Umutiti sitni i maskarpone sir sa šećerom u prahu.
2. Banane isjeći na kolutove, a čokoladu izrendati.

Glazura:
Sjediniti čokoladu za kuhanje sa slatkom pavlakom i kuhati na pari dok se ne dobije ujednačena smjesa. Zatim ostaviti da se prohladi.

Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati 1/2 fila od sira, potom rasporediti 1/2 banana, posuti 1/2 rendane čokolade i preliti 1/2 prohlađene glazure.
2. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom pa ostaviti u frižideru da se stegne. Gotov kolač isjeći na kocke željene veličine.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.