Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
strong>Sastojci:
Način pripreme:
1. Stavite u činiju brašno, šećer, maslac, vanilu, jaja i svježe mlijeko i dobro umutite mikserom sve dok ne dobije homogenu smjesu.
2. Stavite na pokretno dno i po zidovima okruglog kalupa (prečnika 22 cm) papir za pečenje i sipajte smjesu.
3. Isjecite jabuku na tanke kriške i poređajte je preko tijesta. Pospite borovnice i na kraju dodajte šećer. Pecite kolač 45 minuta u prethodno zagrijanoj rerni na 160 stepeni.
4. Servirajte parče dobro ohlađenog kolača sa kašikom umućene pavlake.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen