Kolač sa jabukama i borovnicom by 24Kitchen

by | 7 Januara, 2013

strong>Sastojci:

  • 225 g brašna sa praškom za pecivo
  • 125 g šećera
  • 125 g mekog maslaca
  • 1 supena kašika ekstrakta vanile
  • 2 jaja
  • 100 ml svježeg mleka
  • 1 jabuka
  • 1 šaka borovnica
  • 2 supene kašike smeđeg šećera

Način pripreme:

1. Stavite u činiju brašno, šećer, maslac, vanilu, jaja i svježe mlijeko i dobro umutite mikserom sve dok ne dobije homogenu smjesu.

2. Stavite na pokretno dno i po zidovima okruglog kalupa (prečnika 22 cm) papir za pečenje i sipajte smjesu.

3. Isjecite jabuku na tanke kriške i poređajte je preko tijesta. Pospite borovnice i na kraju dodajte šećer. Pecite kolač 45 minuta u prethodno zagrijanoj rerni na 160 stepeni.

4. Servirajte parče dobro ohlađenog kolača sa kašikom umućene pavlake.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.