Mačji jezici by 24Kitchen

by | 13 Jula, 2013

Macji-jezici

Sastojci:

  • 6 bjelanaca
  • 190 g šećera u prahu
  • 190 g maslaca
  • 115 g brašna

Za ukras:

  • 4 kašike sladoleda od vanile
  • 100 ml pirea od malina
  • 3 kašike kiselog mlijeka

Način pripreme:

1. U posudi umutite bjelanca i šećer pomoću žice. (Ako koristite kristal šećer, keks će tada biti hrskaviji).
2. Rastopite maslac da se ne zagreje.
3. Dodajte brašno u smjesu s bjelancima i umutite. Na kraju dodajte topli maslac i promiješajte. Stavite smjesu u frižider da se stegne.
4. U plitku posudu stavite papir za pečenje. Promiješajte ohlađenu smjesu i sipajte po jednu kašiku tijesta za svaki keks. Kašikom rasporedite tijesto u krugove dok ne nastane tanak sloj. Ispecite keks u zagrijanoj rerni na 170 stepeni osam minuta.
5. Čim ste izvadili, keks možete oblikovati kao cigare – motajući ih oko prsta, ili kao korpice – stavljajući ih u gnijezda ljuske od jaja. Možete ih ostaviti da se ohlade na oklagiji. Ako ih ostavite da se ohlade u posudi, postaće hrskavi mačji jezici.
6. Ako ste napravili korpice, evo prijedloga za njihovo serviranje. Na dno tanjira sipajte pire od malina (izmiksane i ocijeđene maline), nanesite nekoliko kapi kisele pavlake i promiješajte te dvije mase. U sredinu korpice stavite mačji jezik i ispunite ga sladoledom od vanile.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.