Meki muffini s jagodom

by | 14 Maja, 2020

Sastojci:

Tijesto:
180 g brašna
150 g šećera
1/2 kašičice soli
2 kaičice praška za pecivo
80 ml suncokretovog ulja
1 jaje
120 ml mlijeka
180 g narezanih jagoda
Glazura:
120 g šećera u prahu
2 kašičice mlijeka

Priprema:

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Podmažite pleh za muffine maslacem. U zdjeli umutite brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Stavi na stranu.

Ulje, jaje i mlijeko pomiješajte u drugoj zdjeli. Zatim ih dodajte u prvu zdjelu s brašnom i sve dobro pomiješajte. Nakon što se svi sastojci pomiješaju, dodajte jagode i ponovno promiješajte. Ulijte tijesto u pleh za muffine.

Pecite otprilike 12 do 14 minuta. Jednom pečene, ostavi muffine da se ohlade prije nego što ih izvadiš.

U maloj zdjeli pomiješajte šećer u prahu i mlijeko dok grudvice ne nestanu.

Kad se muffini ohlade, lagano ih premažite glazurom.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.