Mus s malinama

by | 21 Decembra, 2013

mus s malinama

Sastojci:

  • 5 dl slatke pavlake
  • 1 vanil-šećer
  • 100 g krem sira
  • 5 g crvenog želatina u prahu
  • 100 g malina

Za preliv:

  • 2 kašike meda
  • 1/2 limuna
  • 300 g malina
  • 1 dl vode
  • 1 kašika gustina

Priprema:
1. U manju šerpu sipati 4 dl slatke pavlake i ostaviti da proključa. Potom skloniti s ringle.
2. Crveni želatin preliti sa 2 kašike hladne vode i sačekati da nabubri. Zatim ga sjediniti s toplom slatkom pavlakom i dobro izmiješati.
3. Dodati krem sir, vanil-šećer i 100 g pasiranih malina pa umutiti mikserom i ostaviti da se prohladi.

Preliv:
Maline izmiksati pa sjediniti s vodom, medom, gustinom, sokom i rendanom korom limuna te kratko prokuhati.

Finalni postupak:
1. Fil sa slatkom pavlakom razliti u staklene čaše i ostaviti da se stegne.
2. Preko njega sipati preliv od malina i ostaviti u frižideru da se ohladi.
3. Preostalu slatku pavlaku umutiti u šlag pa njime dekoristi mus.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.