Pečeni čokoladni mousse s kafom

by | 4 Marta, 2017

Foto: Pošalji recept
Guliver/Thinkstock

Sastojci:

100 g tamne čokolade (+65% kakaoa)
4 jajeta
120 g kristal šećera
20 g kakao praha
80 g putera
100 ml jake kafe

Priprema:

1. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg uz postepeno dodavanje šećera.
2. U dobro umućen snijeg od bjelanaca dodati prosijan kakao i sve sjediniti.
3. Na pari istopiti usitnjenu čokoladu i puter. Dodati kafu i nastaviti sa miješanjem.
4. Posebno umutiti žumanca, pa dodati u toplu čokoladu i nastaviti miješanje još 5 minuta.
5. Umućena bjelanca dodati u čokoladnu smjesu i lagano miješati da se sastojci dobro prožmu.
6. Smjesu sipati u male činije i peći pet minuta u ugrijanoj rerni na 250ºC.
7. Izvaditi iz pećnice, ostaviti da se malo prohladi, dekorisati rendanom čokoladom i poslužiti (uz dodatak svježeg (kiselkastog) voća ili po želji).

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.