Puding od kruške s aromom đumbira

by | 29 Septembra, 2018

Danas smo vam pripremili jednostavan recept za domaći puding kojim ćete obradovati svoje ukućane. Sprema se veoma brzo i dopašće vam se neobična kombinacija kruške i đumbira.

Sastojci:

  • 2 kruške
  • 50g maslaca
  • 50g brašna
  • 50g šećera
  • Jaje
  • Kašičica đumbira
  • Kašičica narendane narandžine korice
  • 2 kašike sirupa od đumbira

Priprema:

Papir za pečenje izrežite i stavite  u posudice za puding, koje ste prije toga lagano premazali maslacem. Papir pritisnite uz dno posudice da se lijepo namjesti uz svaku ivicu. Kruške ogulite i isjeckajte na sitne komadiće. U posudi izmiješajte šećer, brašno, jaja i maslac, sve dok se ne formira tijesto. Zatim dodajte đumbir i koricu  narandže i sve izmiješajte. U posudice za puding sipajte kašičicu sirupa od đumbira, dodajte kruške i prelijte ih tijestom. Posudice stavite u mikrovalnu i pecite oko 4 minuta, na najjačoj temperaturi. Kada se puding malo ohladi možete ga dekorisati sirupom, šećerom u prahu i komadićima kruške.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.