Categories Desert

Rolat s trešnjama

Sastojci

Biskvit:
3 bjelanjka
3 kašike šećera
3 kašike glatkog brašna
1 kašičica praška za pecivo
Krema:
3 žumanjka
3 kašike šećera
3 kašike oštrog brašna
3 vanilin-šećera
300 ml mlijeka
400 g trešanja
125 g maslaca
50 g šećera u prahu

Priprema:

Bjelanjke pjenasto umutite električnim mikserom, dodajte šećer te dalje nastavite raditi pjenjačom. Umiješajte glatko brašno i prašak za pecivo. Pravougaoni pleh za pečenje obložite papirom za pečenje, uspite smjesu u pleh i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180°C. Odmah nakon pečenja, dok je biskvit još topao, stavite ga na papir za pečenje i zarolajte te pustite da se ohladi. Dok se biskvit peče, idealno je vrijeme za kuhanje kreme.

U posudu stavite mlijeko, jaja i obje vrste šećera te dobro izmiješate pjenjačom, zatim lagano umiješajte brašno, sve sjedinite i stavite na vatru. Neprestano miješajte da se ne stvore grudvice. Kad se krema dobro zgusne, kuhajte još pet minuta. Skuhanu kremu maknite s vatre i prekrijte prozirnom folijom da se ne stvori kožica. U ohlađenu kremu dodajte prethodno izrađen maslac. Sve dobro izmiješajte.

Biskvit lagano odmotajte, namažite ga kremom te po cijeloj površini rasporedite trešnje. Lagano ponovno zarolajte, premažite kremom i s vanjske strane posipajte šećerom u prahu te ukrasite trešnjama.

Izvor: jutarnji.hr/dobra hrana

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *