Rolovana baklava sa smokvama

by | 11 Septembra, 2017

Foto: Torte i kolači

SASTOJCI:

Za baklavu:
500 g jufke za baklavu
300 g suhih smokava
100 g oraha
200 ml mlijeka
Za agdu:
500 ml vode
500 g šećera

PRIPREMA:

1. Staviti 200 ml mlijeka u manju šerpu da provri. Čim provri, dodati mljevene orahe, dobro promiješati te skinuti sa vatre.
2. Smokve sitno isjeckati i dodati mlijeku i orasima. Izmiješati kašikom.
3. Jednu jufku poprskati uljem, preko nje staviti drugu, poprskati uljem, pa ponoviti isto sa trećom jufkom. Na treću jufku nanijeti prethodno pripremljen fil i urolati. Isti postupak ponavljati dok se ne potroše i jufke i fil.
4. Rolate isjeći uzdužno, kao male štrudle, pa ih poredati u podmazanu tepsiju. Poprskati uljem i peći 30 minuta na 180 °C.
5. Dok se baklava peče, pripremiti agdu. Pomiješati vodu i šećer te kuhati 15 minuta.
6. Mlaku baklavu zaliti mlakom agdom.

(Recept Ševale Granov iz Sarajeva)

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Torte i kolači”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Torte i kolači”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU TORTE I KOLAČI!

Facebook: www.facebook.com/Torte-i-kolači-BiH

IZVOR: TORTE I KOLAČI

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.