Sočni i meki: Uštipci s jabukama

by | 23 Aprila, 2016
Foto: Instagram @just__stac

Foto: Instagram
@just__stac

Sastojci:
– 2 kisele jabuke srednje veličine
– 1,5 kašika ulja
– 2 vanilin-šećera
– 220 g mekog brašna
– 2 jajeta
– 50 ml jogurta
– 100 ml mlijeka
– 1/2 kašike cimeta
– 1/2 praška za pecivo
– 3 kašike šećera
– ulje za prženje
– 50 g šećera u prahu za posipanje

Priprema:
1. Umutiti jaja sa šećerom i vanilin-šećerom, pa dodati mlijeko i jogurt.
2. Posebno sjediniti brašno s praškom za pecivo i cimetom, te dodati u smjesu od jaja i uzmješati žicom.
3. Jabuke oguliti, očistiti od košpica i peteljki, pa izrendati na krupno rende. Dodati ih u smjesu i polako promiješati.
4. U šerpi zagrijati ulje. Kašikom vaditi pripremljenu smjesu i spuštati je u vrelo ulje. Uštipke pržiti s obje strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da bi upila suvišu masnoću. Sačekati da se prohlade pa posuti šećerom u prahu.

IZVOR: BAKINA KUJNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.