Torta s jabukama

by | 30 Novembra, 2013

torta-sa-jabukama

Sastojci:

Za kore:

  • 10 bjelanjaka
  • 10 kašika šećera
  • 2 vanil-šećera
  • 4 kašike brašna
  • 6 kašika mljevenog keksa

Za fil:

  • 500 g jabuka
  • 10 žumanjaka
  • 10 kašika šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g mljevenih oraha
  • 150 g mljevenog keksa
  • 50 g čokolade

Za dekoraciju:

  • 3 dl slatke pavlake
  • 2 jabuke

Priprema:

Kore:
1. Umutiti 5 bjelanjaka u čvrst sijeg a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati 5 kašika šećera i vanil-šećer.
2. Potom dodati 2 kašike brašna i 3 kašike mljevenog keksa te polako promiješati varjačom.
3. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj rerni na 180 ˚C dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.

Fil:
1. Jabuke oguliti, očistiti od sjemena i obariti. Potom ih procijediti od suvišne tečnosti i ispasirati.
2. Umutiti žumanjak sa šećerom i skuhati na pari.
3. Margarin umutiti sa šećerom u prahu pa sjediniti sa ohlađenom smhesom od žumanjaka, dodati orahe i keks te dobro izmiješati.
4. Fil podijeliti na dva dijela pa u jedan dio dodati otopljenu čokoladu i promiješati.

Finalni postupak:
Tortu filovati na sljedeći način: kora, fil od čokolade, kora, svijetli fil, šlag od slatke pavlake. Gotovu tortu dekorisati kriškama jabuka.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.