Voćna torta

by | 27 Marta, 2013

Sastojci:
Za kore:

  • 9 bjelanaca
  • 400 g šećera
  • 1 kašika sirćeta
  • 2 kašike oštrog brašna

Za fil:

  • 9 žumanjaka
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika oštrog brašna
  • 1,2 l mlijeka
  • 3 vanil-šećera
  • 250 g margarina
  • 5 dl slatke pavlake
  • 300 g banana
  • 300 g jagoda
  • 300 g kivija

Priprema:

1. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
2. Potom dodati sirće i brašno te umutiti mikserom.
3. U pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj rerni na 150 ºC.
4. Pečenu koru uzdužno presjeći dva puta da se dobiju tri kore.

Fil:

1. U šerpu sipati 1 l mlijeka, dodati šećer i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno sjediniti 2 dl mlijeka, žumanjke, vanil-šećer i brašno pa umutiti mikserom. Sipati u ključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smjesu dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
4. Voće očistiti i isjeći na kolutove, a slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
5. Prvu koru premazati trećinom fila, preko njega poslagati kolutove banana i premazati trećinom šlaga od slatke pavlake. Preklopiti drugom korom, premazati drugom trećinom fila, poslagati jagode i premazati drugom trećinom šlaga. Na kraju prekriti trećom korom, premazati preostalim filom i poslagati kolutove kivija. Bočne stranice torte premazati šlagom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.