Voćni tiramisu

by | 9 Juna, 2013

Sastojci:

  • 450 g piškota
  • 1 kašičica nes kafe
  • 3,5 dl mljeka
  • 150 g šećera u prahu
  • 500 g maskarpone sira
  • 2 vanil-šećera
  • 800 g zamrznutih jagoda
  • 2 dl vode
  • 80 g šećera
  • 20 g želatina
  • 1 kašika gustina
  • 3 dl slatke pavlake
  • 4 žumanceta
  • 2 kesice instant kapućina od vanile

Priprema:

1. Sjediniti žumanca, vanil-šećer, instant kapućino od vanile i šećer u prahu. Kuvati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije fina krema.
2. Polovinu želatina preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
4. U ohlađenu kremu od žumanaca dodati maskarpone sir, šlag od slatke pavlake i nabubreo želatin. Polako promiješati varjačom da se dobije ujednačena smjesa.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti izmiksane jagoda i šećer pa kratko prokuvati. Posebno umutiti vodu i gustin te dodati u kremu od jagoda. Kuvati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
6. U mlaku kremu dodati preostali nabubreli želatin i promiješati.
7. Posebno umutiti mljeko i nes kafu.
8. U okrugao kalup za tortu složiti piškote natopljene nes kafom. Premazati polovinom smjese od jagoda, a potom nanijeti polovinu fila od sira. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti redom natopljenih piškota.
9. Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa i premazati preostalim filom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.