Keksići sa cimetom

by | 26 Oktobra, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
400 g bijelog brašna
1 limun (kora)
250 g margarina
150 g šećera u prahu
1 kašičica cimeta
1/4 kašičice soli
1 jaje

Priprema:
1. U posudu sipati brašno, so, šećer, cimet, koru limuna i dobro promiješati.
2. Dodati margarin sobne temperature i jaje pa umijesiti tijesto da se dobije masa pogodna za rad. Po potrebi dodati malo mlijeka ili vode.
3. Pripremljeno tijesto rastanjiti između dva lista papira za pečenje na debljinu oko 1 cm.
4. Čašom ili sjekačem vaditi oblike i redati u pleh.
5. Pečatom za kolače ostaviti otisak na keksu i peći u ugrijanoj rerni na 200ºC 20-ak minuta.
6. Kolačiće izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.