Banoffe tart

by | 10 Januara, 2017
Foto: Pošalji recept Guliver/Thinkstock

Foto: Pošalji recept
Guliver/Thinkstock

Sastojci:

250 g digestiv keksa
125 g otopljenog putera
300 ml slatke pavlake
150 g šećera u prahu
400 g kondenzovanog mlijeka * recept pronađite OVDJE
3 banane
1 limun (sok)
20 g čokolade

Priprema:

1. U samljeven keks dodati istopljen puter pa dobro promiješati.
2. Dobijenu mješavinu ravnomjerno rasporediti u kalup za tart (može i okrugli ∅23 cm), pa dobro sabiti uz ivice i dno posude.
3. Prekriti alu-folijom i ostaviti u frižideru oko sat vremena, da se dobro ohladi.
4. Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu. Banane oljuštiti i isjeći na kolutove, pa poprskati limunovim sokom.
5. Pripremljeno tijesto izvaditi iz kalupa i položiti na desertni tanjir tj. tacnu za kolače.
6. Sipati kondenzovano mlijeko i ravnomjerno rasporediti.
7. Preko poredati kolutove banana, a zatim dekorisati slojem slatke pavlake.
8. Pripremljen kolač vratiti u frižider da se dobro ohladi.
9. Ukrasiti struganom čokoladom i servirati.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.