Piroške sa sirom

by | 12 Januara, 2017
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

Tijesto
500 g brašna
1 kašičica soli
180 g kiselog mlijeka
100 ml tople vode
20 g kvasca
1 kašičica šećera
1 jaje
200 g sira
ulje za prženje

Priprema:
1. Kvasac pomiješati sa šećerom i dodati u mlako kiselo mlijeko pomiješano sa vodom, promiješati i ostaviti da zapjeni.
2. Brašno pomiješati sa solju, dodati jaje, ulje i pripremljen kvasac pa zamijesiti tijesto pogodno za rad.
3. Pripremljeno tijesto prekriti pamučnom krpom i ostaviti da se duplira.
4. Preručiti na brašnom posutu radnu površinu i podijeliti na četiri jufkice.
5. Svaku jufkicu rastnanjiti na debljinu oko 0,5 cm.
6. Čašom ili drugom pogodnom modlom vaditi tijesto, u sredinu staviti malo izmrljenog sira i spojiti krajeve.
7. Spoj okrenuti na donju stranu pa odozgo pritisnuti dlanom. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti da naraste.
8. U dubljoj tavi ugrijati ulje na umjerenoj temperaturi pa pržiti piroške tako da sastav tijesta bude okrenut na dolje.
9. Pržiti dok ne dobiju zlatnorumenu boju sa svih strana.
10. Izvaditi na papirni ubrus da upije višak ulja pa poslužiti uz jogurt ili napitak po želji.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.