Potaž od pečene paprike i paradajza

by | 24 Januara, 2017
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

½ kg paradajza
½ kg crvene paprike
1 glavica crvenog luka
1 l povrtnog bujona
1 kašika gustina
so, biber
suhi začin
ulje

Priprema:

1. Paradajz i papriku oprati, očistiti i isjeći na krupnije komade. Crveni i bijeli luk očistiti i isjeckati na krupnije komade pa sastaviti sa paprikom i paradajzom. Sve fino začiniti, blago pouljiti i sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći oko pola sata na 180ºC, uz redovno miješanje.
2. Još toplo povrće izručiti u šerpu u kojoj će se pripremati čorba.
3. Doliti malo toplog bujona i štapnim mikserom usitniti povrće da se dobije homogena i svilenkasta masa.
4. Dodati ostatak tečnosti i kuhati desetak minuta, uz redovno miješanje.
5. Začiniti prema ukusu i dodati rastvoren i umućen gustin uz neprekidno miješanje.
6. Poslužiti toplo, posuto začinjenim krutonima.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.