Madonna: Žena od skandala danas vrijedi 800 miliona dolara

by | 17 Augusta, 2018

Madonna Louise Ciccone rođena je kao treće od šestero djece talijanskog imigranta Silvia i Kanađanke Louise na današnji dan prije tačno 60 godina. Ubrzo je ostala bez majke, i to je, kako kaže, preusmjerilo njen život.

– Bila sam buntovnica. Znala sam da želim biti neko i nešto. U osnovnoj i srednjoj školi bila je izvrsna učenica, a onda je 1978. naglo odustala od fakulteta i preselila se u New York.

– Otišla sam tamo s 35 dolara u džepu. Nisam znala nikoga, prodavala sam krofne, a navečer bi plesala drugim pjevačima – priča Madonna.

No onda se sve naglo promijenilo. Primijetio ju je producent Mark Kamins i dogovorio joj sastanak s diskografskom kućom Sire. Madonna je priliku objeručke prihvatila i počela je mijenjati svijet muzike. Samo što svijet muzike još nije bio spreman za Madonnu.

– ‘Blajha’ kosu, oblači se oskudno i polugola skakuće, kakvu poruku šalje našim mladima – pitao se NY Times na početku njene karijere, vjerovatno i ne shvatajući da joj time radi sjajnu reklamu.

Curice tog vremena tražile su nekog idola i našle su Madonnu. Njen drugi album “Like A Virgin” je prvi album jedne pjevačice u istoriji SAD-a koji je prodan u više od pet miliona primjeraka, ali s tom pjesmom počeli su novi, veći problemi.

– Pjevala sam kako se osjećam sretno i svježe jer sam upoznala novog tipa, a curice su to krive shvatile. Odjednom su se sve htjele seksati, a ja sam bila na udaru svih katoličkih udruženja na svijetu – prisjetila se kraljica popa u jednom intervjuu. Već tada je bila svjetska zvijezda, a onda su procurile njene gole fotografije. Dok je živjela u New Yorku, zbog nedostatka novca, Madonna je pozirala gola, i to za samo 25 dolara. Desni mediji su vrištali “nemoral, blud”, ali Madonna se nije dala pokolebati.

– Trebao mi je novac. Neću se izviniti – poručila je kraljica popa, a te iste fotografije kasnije su prodane za više od 100.000 dolara. Taj, nazovimo ga, “skandal” nije pretjerano naštetio Madonni. Već je bila na vrhu, a sad je otišla dvije stepenice gore, gdje nijedna pjevačica nikad nije bila. Holivudski glumci “otimali” su se za nju, redovno je nastupala pred više od 100.000 ljudi, a obožavatelji su se samo nastavili množiti. Uskoro je, uz muzičku karijeru, počela glumiti u filmovima i pisati knjige. I, naravno, i u tome je uspjela. Danas se njena vrijednost procjenjuje na više od 800 miliona dolara, ima šestero djece i sve što napravi pretvori u zlato. I još nije gotova. Pa tek joj je 60 godina…

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.