Meghan Markle zablistala na naslovnici magazina „The Cut“! Donosimo detalje emotivnog intervjua

by | 30 Augusta, 2022

Prošle sedmice objavljena je prva epizoda podcasta Archetypes, koji vodi Meghan Markle. Nekadašnja glumica će kroz vrlo otvorene razgovore sa svojim slavnim prijateljicama, kao što je teniserka Serena Williams, pokušati odgonetnuti šta je ono što danas znači biti ženom, koje im se etikete neopravdano pridaju te kako se boriti protiv toga.

Promoviranje podcasta, bilo je povod za veliki intervju koji je dala za američki portal The Cut. U vrlo otvorenom razgovoru, još je jednom progovorila o razlozima napuštanja britanske kraljevske porodice, ali i o tome da su ona i suprug, princ Harry, i dalje vrlo svjesni činjenice da imaju veliki utjecaj na mlade ljude.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Cut (@thecut)

Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle otvorila se o mnogim stvarima u novom intervjuu za The Cut, a ponajviše o kraljevskoj porodice i svom odnosu s princem Harryjem.

– Nikada nisam morala potpisati ništa što me ograničava da govorim. Mogu pričati o cijelom svom iskustvu, rekla je, ističući da je šutjela zato što je još uvijek u procesu zacjeljenja.

Govoreći o paradoksima života na dvoru, prisjetila se protokola prema kojem nijednu fotografiju svog djeteta nije smjela podijeliti na društvenim mrežama prije nego ju je predala Royal Roti, servisu sačinjenom od novinara koji prate kraljevsku porodicu. “Zašto bih ljudima koji su u svojim medijima moje dijete zasipali rasističkim uvredama trebala ustupiti fotografije prije nego što ih vide ljudi koji ga vole? Recite mi kakvog to smisla ima i igrat ću tu igru”, poručila je. Ponovno je pričala i o tome kako je u kraljevsku porodicu ušla previše naivno, ne znajući što je čeka, ali i kako su pod svaku cijenu htjeli izbjeći odricanje titula. Odnosno, kad su vidjeli da njihovo prisustvo u Velikoj Britaniji ometa dinamiku kraljevske porodice, htjeli su otići raditi u neku drugu zemlju Commonwealtha, što im nije omogućeno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Cut (@thecut)

Mentalno zdravlje za Sussexove izrazito je važno, otkako je Markle tokom intervjua s Oprah otkrila koliko je patila.

Kada su nedavno otputovali u London na kraljičin platinasti jubilej, Markle je rekla da se vratila u Frogmore Cottage, gdje su ona i Harry prije živjeli, a dok se pakirala, prisjetila se nekih teških trenutaka.

– Vratiš se i otvaraš ladice i kažeš, ‘O Bože. Ovo sam pisala u svom dnevniku?‘, rekla je, dodajući da se osjećala ‘nadrealno‘ što se vratila.

– Bilo je gorko-slatko. Znajući da ništa od toga ne mora biti tako, istakla je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Cut (@thecut)

Naglasila je da su ona i Harry ‘samo svojim postojanjem poremetili dinamiku hijerarhije‘ dok su istovremeno postali hrana za tabloide.

Meghan se također dotaknula odnosa princa Harryja i njegova oca princa Charlesa, istaknuvši da se Harry osjećao kao da je ‘izgubio‘ oca zbog odluke da napusti svoje javne dužnosti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Cut (@thecut)

Izvor blizak princu Charlesu rekao je da bi princ bio tužan ako bi Harry osjetio da više nisu bliski, dodavši da on voli oba svoja sina.

Sada Meghan i Harry rade na stvaranju novoga života za sebe u Kaliforniji gdje žive sa svoje dvoje djece; trogodišnjim Archiejem i jednogodišnjom Lilibet.

ljepotaizdravlje.ba

Instagram/The Cut