Raskošna H&M suknja koju obožavamo!

by | 16 Aprila, 2019

Postoje odjevni komadi koji na prvi pogled obaraju s nogu i koji, šta god s njima uparili, izgledaju dobro, ženstveno i moćno.

To su odjevni komadi koje vadimo iz ormara kada se želimo osjećati posebno i biti primijećeni. Jedan takav komad našao se u novoj kolekciji H&M Conscious Exclusive.

Radi se o srebrnoj suknji, duužne do gležnjeva sa svjetlucavim nitima koja je istovremeno moćna i ženstvena. Visokog je struka, a dodatan šarm daju joj široki pojas i volani.

Foto: H&M

Ovaj komad odlično izgleda s običnom bijelom majicom, ali i sa svečanom bluzom. Cijena suknje je 199 evra, a samo je jedan komad iz kolekcije čiji su odjevni komadi i ostali modni dodaci nosivi u svim prilikama.

[smart-grid]

[/smart-grid]

Ravnoteža između inovacije i glamura

Kolekcija H&M Conscious Exclusive jedna je do najočekivanijih modnih kolekcija ove sezone koja utjelovljuje ljekovitu snagu prirode s naglaskom na ravnoteži između inovacije i glamura.

Ovom kolekcijom nastavlja se postizanje cilja koji je održivija budućnost mode.

Kolekcija je od 11. aprila dostupna u odabranim trgovinama širom svijeta uključujući i online shop na hm.com.

https://www.instagram.com/p/BvkTf4fhfSA/?utm_source=ig_embed

Kolekcija H&M Conscious Exclusive obuhvata inovativne modne predmete izrađene od novih i recikliranih materijala koji pokazuju sve veće mogućnosti koje nudi održiva moda.

H&M je prvi put predstavio i Piñatex kao zamjenu za pravu kožu napravljenu od celuloznih vlakana dobijenih iz lišća ananasa, prilagodljivu biljnu pjenu nastalu preradom biomase dobijene od algi te Orange Fiber održiva svilenkasta vlaka dobivena preradom citrusnog voća.

Kolekcija inspirisana snagom prirode

Ovosezonska kolekcija inspirisana je snagom i ljepotom prirode, što je vidljivo po uzorcima, lepršavim krojevima, paleti boja te raznim upečatljivim detaljima.

Uzorci su prepuni minerala, drveća i biljaka, koje je dizajnerski tim prenio na divni jacquard te prozračne i lagane tkanine.

H&M je još jednom pokazao kako je spoj održivosti i mode zaista moguć bez umanjivanja modnog izričaja te pretpostavljaju kako će i ove sezone u gradu viđati sve više modnih kombinacija inspirisanih ljepotom prirode.

https://www.instagram.com/p/BvwxlboHG_N/?utm_source=ig_embed

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.