Stigla je nova Belma Tvico kolekcija koja slavi jedinstveni duh stamenite, odvažne i jake žene

by | 3 Aprila, 2024

U srcu čarobnog italijanskog grada na vodi, u predivnoj Veneciji, proživjeli smo trenutke čiste inspiracije. Predivna modna saga u kojoj su se ispreplele tradicija i modernost obuhvatila je čaroliju brenda Belma Tvico

Modni editorijal sniman u gradu koji tone izronio je priču koja slavi jedinstveni duh stamenite, odvažne, i jake žene za koju Belma Tvico-Stambol, kreativna direktorica istoimenog brenda, stvara unikatne kolekcije već duže od dvije decenije.

Na mističnim venecijanskim ulicama i mostovima, couture kreacije jednog od najuspješnijih bh. modnih brendova oživjele su poput snova. Svaka kreacija služi kao više od komada odjeće – poetična pripovijest o bezvremenskoj eleganciji, modi kao umjetnosti, te jedinstvenom jeziku mode koji univerzalno pripovijeda vrijednosti ovog brenda. Nježne tkanine grle ženstvenu siluetu stvarajući melodiju kroz svaki pokret, dok muza ovog bh. modnog brenda Hilda Halilović korača kamenim ulicama koje svjedoče vjekovnoj priči.

U gradu Tintoretta,  Vivaldija i Kazanove, isprepliću se ljubav prema umjetnosti, historiji, i čovjeku. Koloritne, strukturirane, detaljno osmišljene kreacije stapaju se sa vodom, maglovitim nebom, i svjetlucavim kanalima, kao da su i same postale dijelom ovog šarmantnog grada.

Nijanse boja odjekuju atmosferom grada, od duboke kraljevsko plave i crne do pastelno roze i ljubičaste boje. Ovaj jedinstveni modni editorijal prenosi esenciju Venecije – njen nevjerovatan spoj stvarnosti i mašte u kojem svakodnevni trenuci postaju magični. Belma Tvico je uspjela uhvatiti duh ovog grada i pretočiti ga u čistu poeziju – narativ ljubavi.

Ovaj modni editorijal služi kao još jedan vrijedan podsjetnik da je moda mnogo više od odjeće – ona služi kao vezivo koji nas spaja sa čarima svijeta oko nas.

ljepotaizdravlje.ba

Eldar Nurkovic E2 Studio