Guillermo del Toro dobio svoju zvijezdu u Holivudu

by | 9 Augusta, 2019

Meksički reditelj i producent Guillermo del Toro pridružio se glumcima Sofiji Vergari, Michael Douglasu, Scarlett Johannson, te brojnim drugim na holivudskoj stazi slavnih. Slavni reditelj nagrađen Oscarom za film ‘Oblik vode’ dobio je svoju zvijezdu u Hollywoodu. 

Nad svojom zvijezdom pozirao je s meksičkom zastavom. Priliku je iskoristio kako bi govorio o strahu što ga, kako je naveo, neki koriste da bi podijelili naciju te da bi poručili kako međusobno različiti ljudi ne bi trebali vjerovati jedni drugima.

 – Takve podjele su čiste izmišljotine. Ne vjerujte lažima koje govore o nama, vjerujte pričama koje nosite u sebi i vjerujte u to da svi zajedno možemo promijeniti stvari – rekao je Del Toro.
 Inače, slavni reditelj u Los Angeles je stigao 1998. godine iz Meksika, nakon što mu je otet tata. Otmičari su za Del Torovog tatu tražili otkupninu od milion dolara, a reditelj je novac uspio skupiti zahvaljujući prijateljima i kolegi Jamesu Cameronu, kanadskom reditelju koji također ima zvijezdu na Stazi slavnih.
Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.