Supa od luka

by | 18 Marta, 2020

Sastojci:

2 kg luka
50 g maslaca
3 kašike maslinovog ulja
pola kašičice smeđeg šećera
1 litra bujona/temeljca
2 dcl bijelog vina
1 kašičica soli
pola kašičice bibera
1 kruh
sir po želji

Priprema:

U lonac stavite maslac, maslinovo ulje i pola kašičice šećera, držite na vatri dok se ne otopi.

Dodajte nasječeni luk i dinstajte na srednjoj vatri oko 20 minuta, dok luk ne postane zlatno žut. Dodajte bujon/temeljac i vino te sve još kuhajte sat vremena na laganoj vatri.

Kriške kruha zapecite u rerni.

Kada je supa gotova, prespite je u vatrostalne posudice, stavite na nju prepečeni kruh, na kruh sir i pecite u rerni dok se sir ne otopi.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.