Šminku ne držite u kupatilu – tako je uništavate!

by | 14 Aprila, 2022
gdje drzati sminku

Šminku i kozmetičke proizvode ne držite u kupatilu jer je tako uništavate – upozorava dermatološkinja Kimberley Hume koja vodi kliniku Face the Future.

Prema njenim riječima kupatilo je jedno od najgorih mjesta za držanje proizvoda poput hidratantnih krema i seruma jer se tamo može potpuno narušiti njihov sastav, a može im se i čak upola skratiti rok trajanja!

Šminku ne držite u kupatilu – tako je uništavate!

Razlog su nestabilne formule proizvoda i sastojci koji su često jako osjetljivi na promjene temperature do kojih dolazi svaki put kad se tuširamo, a što može oštetiti aktivne sastojke ključne za postizanje rezultata u rutini njege kože.

Pročitajte i… Koju šminku da držite u frižideru

“Kada se tuširate vaše kupaonilo se značajno zagrijava što može biti loše za proizvode za njegu kože. Brzo zagrijavanje i hlađenje može iz temelja promijeniti teksturu proizvoda i učiniti ga vodenkastim, te na kraju smanjiti njegovu djelotvornost”, kaže Kimberley.

Otkrijte i… Kako šminku zaštititi od vrućine

Kako biste bili sigurni da ćete izvući maksimum iz svoje kozmetike trebali biste je čuvati izvan kupatila u stabilnijem okruženju koje će spriječiti da vaši proizvodi pokažu znakove starenja prije nego što bi trebalo, prenosi Mirror.

Takođe, nije dobro držati ih na mjestu gdje su izloženi suncu!

ljepotaizdravlje.ba

Tinatin1 / iStock via Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.