Pohovane rolnice od patlidžana

by | 24 Januara, 2013

Sastojci:

  • 1 veći plavi patlidžan
  • 2 jajeta
  • 150 g brašna
  • prezli po potrebi
  • 300 g švapskog sira
  • 100 g pečenice
  • 200 g majoneza
  • prstohvat bijelog luka u prahu
  • 80 g kiselih krastavaca
  • 1 manja zelena salata
  • mješavina začina
  • so, ulje

Način pripreme:

1. Plavi patlidžan zajedno sa korom uzdužno isjeći na listove, a zatim svaki list uzdužno presjeći napola. Potom ih posoliti i ostaviti da puste sok.
2. Omekšale listove patlidžana uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju sa obje strane dok ne porumene.
3. Pečenicu i kisele krastavce isjeći na kockice te sjediniti sa švapskim sirom, bijelim lukom u prahu, začinima po ukusu i promiješati.
4. Listove zelene salate oprati i uzdužno isjeći na trake širine patlidžana.
5. Na svaki list pohovanog patlidžana staviti traku zelene salate, premazatim filom od švapskog sira te urolovati i pričvrstiti čačkalicom. Rolnice poslužiti uz majonez.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.