Da li je haljina obavezna za postizanje elegantnog stila?

by | 27 Decembra, 2015

Iako je haljina najženstveniji komad odjeće koji jedna žena može da obuče, ne mora da znači da za svaku priliku gdje je potreban elegantniji styling morate da je i obučete.

Rihanna and The Clara Lionel Foundation Host 2nd Annual Diamond Ball - Arrivals

Postoji veliki broj žena koje jednostavno ne vole da nose haljine, pa to ne predstavlja nikakav problem. Istaknite se iz mase i obucite nešto elegantno, a da to nije haljina.

1. Košulja i pantalone/farmerke
Ako ne volite ni haljine ni suknje, a najudobnije vam je u farmerkama i pantalonama, zašto da ih ne nosite? Samo vam je potreban jedan komad odjeće da od ležernog stylinga napravite elegantan, a to je – košulja.
Postoji mnogo kombinacija i načina na koji možete da nosite košulju sa farmerkama i pantalonama. Uvucite je skroz u farmerke i skroz zakopčajte. Od aksesoara izaberite veću ogrlicu i malu pismo tašnicu i sve upotpunite stileto štiklama. Takođe možete da ubacite samo jedan krak košulje u farmerke, samo prednji, itd. Kombinacije su beskonačne. Bitno je samo da izaberete košulju od kvalitetnijeg materijala koja će izgledati savršeno uz elegantne pantalone ili opuuštene farmerke.

2. Odijelo
Mislile ste da samo muškarci mogu da nose odijelo? E pa prešle ste se. Smokinzi savršeno mogu da stoje i ženama i da daju elegantniju notu nego haljina. Samo ne zaboravite na štikle i dobar aksesoar koji će istaknuti sve što treba.

3. Kombinezon
Kombinezoni nisu samo za ljeto i ljetne zabave na plaži. Potoji toliko vrsta kombinezona da im se ne zna broj, a svaka žena može pronaći određeni model za sebe koji će naravno biti elegantan. Klasičan crni kombinezon polako dolazi na prvo mjesto pored male crne haljine, a da li će je svrgnuti sa trona – vidjećemo. Kombinezoni sa dubljim dekolteom u kombinaciji sa visokim štiklama, punđom i velikim minđušama su savršena kombinacija koju možete nositi bilo gdje, a naročito na proslavu Nove godine.

4. Odijelo sa šortsem
Ovaj trend polako počinje da bude veliki hit. Sako i šorts koji čine odijelo su savršena kombinacija za opuštenu, a istovremeno elegantnu varijantu stylinga. Na ovaj način možete ponosno pokazati svoje noge,a da ne morate da brinete da li će se nešto drugo vidjeti kada se sagnete (kao što je to slučaj sa mini suknjama ili kratkim haljinama). Ova vrlo zanimljiva kombinacija će vas istaći na zabavi i sigurno ćete ostati zapamćeni kao neko ko zna kako da se obuče.

5. Sako/blejzer na golu kožu
Kao što smo već rekli, ženska odijela su vrlo popularna, pogotovo među poznatim damama. Za još upečatljiviji dojam izaberite odijelo i nemojte ništa da nosite ispod, pa čak ni brus! Neka dekolte ide do neke tačke, dovoljno da malo pokaže, ali i sakrije. A drugi nek maštaju… Mašta ipak može svašta.

6. Odijelo u boji
Odijela uglavnom dolaze u crnoj boji i većina ih tako i nosi, kao što je to situacija sa jaknama i kaputima. Vi nemojte da pratite taj trend crnila, već izaberite odijelo u boji. Ovakav styling će biti nesvakidašnji, sigurno će vam dobro stajati, a svi će se okretati za vama, to vam garantujemo.

Izvor: Life content
Foto: Guliver/Splashnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.