Hairstyle tips&tricks: Prirodno sušenje za savršene talasastu kosu

by | 31 Augusta, 2017

Bilo da je vaša kosa ravna ili neposlušna, konačno postoji trajno rješenje za beach waves frizuru… Jednostavni i opušteni, blagi talasi u kosi stvaraju dinamičnu igru pramenova i daju joj uvijek poželjan volumen. Istovremeno daju neopterećujući izgled i stvaraju savršeno nesavršeni izgled. Beach waves frizura u posljednjoj deceniji istakla se kao najpopularniji izbor i jedan od najistaknutijih beauty trendova.

Foto: @luxyhair

Jednako savršeni odabir za svakodnevni look i posebne prilike, kosa obogaćena talasima je frizura s kojom bi se mnogi rado probudili. Iako su figaro ili pegla za kosu i malo slanog spreja za kosu sve što vam treba za savršene lokne, svakodnevno ponavljanje istog procesa mnogi bi rado zamijenili trajnim rješenjem.

Iako su se dosad tek rijetki sretnici budili sa savršeno talasastom frizurom, nova tehnika u svaku kosu unosi savršene talase. Bilo da je vaša kosa ravna ili neposlušna, samo nekoliko sati biće dovoljno da se sljedećih 3 do 5 mjeseci budite sa savršenim talasima.

U Los Anđelesu, gradu čije su zvijezde talasastu kosu pretvorile u beauty trend vijeka, sada je nastala i tehnika trajnog postizanja popularnog looka. U samo nekoliko sati, vaša kosa će poprimiti blago valovitu teksturu koju će zadržati sljedećih nekoliko mjeseci.

Osim promjene teksture, nova metoda uveliko će promijeniti, tačnije pojednostaviti, i vašu svakodnevnu beauty rutinu i brigu o kosi.

Kliknite na sljedeću stranicu…

Foto: @luxyhair

Umjesto sušenja kose fenom, uvijanja figarom ili peglom i nanošenja slanog spreja ili laka za kosu kako bi zadržali izgled i volumen kovrdža, sve što treba je nakon pranja raščešljati kosu i ostaviti da se prirodno osuši.

Iako postojanost frizure postignute novom tehnikom podsjeća na popularnu trajnu iz osamdesetih, konačni rezultat je mnogo suptiliniji, a cijeli proces manje štetan za kosu. Zavisno od tipa vaše kose i istorije prethodnih trajnih tretiranja kose hemikalijama, nova tehnika kroz individualni pristup cijeli proces prilagođava vašoj kosi.

Prvi korak je izbor debljine spužvastih uvijača (tvistera) s obzirom na veličinu kovrdža koju želite da postignete. Kosa se razdjeljuje na pramenove koji se uvijaju oko uvijača. Nakon tvistera, dolazi vrijeme za hemijsko tretiranje kose. S obzirom na stanje u kojem se vaša kosa nalazi, na nju se nanosi kombinacija različitih preparata. Na kraju, potrebno je još samo temeljno isprati kosu i, po želji, dodati malo kreme za kosu. Zaboravite na fen, figaro i slani sprej, jer vaša kosa mjesecima će zadržati trajno savršen izgled blagih talasa.

Izvor: lepotaizdravlje.rs