Beauty savjet za dozu samopouzdanja

by | 9 Decembra, 2017

Neujednačen ten, izraženiji podočnjaci, sitni ožiljci, akne i mrlje nekim ženama ne predstavljaju problem. Međutim, postoje i one kojima smetaju do te mjere da im počinju uticati na samopouzdanje.

Život sa niskim samopouzdanjem može ograničavati osobu u svakodnevnim aktivnostima, a trenutak u kojem je ključno početi razmišljati o uvođenju nekih promjena jeste kad osoba više ne može uživati niti se prepustiti trenutku zbog problema sa kojim se svakodnevno suočava. Samopouzdanje se može izgraditi, tvrde psiholozi, tek nakon što osoba prihvati sebe onakvom kakva jeste, sa spremnošću na mijenjanje svih svojih nedostataka.

Nesavršena koža lica, za mnoge žene je izvor nedovoljnog samopouzdanja. Bitno je znati i da sa ovim problemom niste sami na svijetu jer čak 80% žena primjećuje nepravilnosti na koži koje nisu uzrokovane promjenama u periodu adolescencije i zbog toga pate. Žene koje su više eksponirane, pred mnogim drugim odraslim osobama imaju veliku potrebu izgledati gotovo savršeno. I to nije grijeh. Izgled takođe, među ostalim faktorima, može uticati na samopouzdanje, a samopouzdanje utiče na uspjeh. Ne postoji lista najvažnijih kvaliteta koje vode do uspjeha, i privatnog i poslovnog, a da ne navodi ono najvažnije – samopouzdanje.

Ženama koje su pod svjetlima reflektora – javnim ličnostima, još je i teže ako imaju neki estetski nedostatak. Kamera bilježi sve, ali sa prekrivenim nedostacima žene stiču sigurnost i slobodu u nastupu. Da bismo uspjeli da prekrijemo ovakve nedostatke neophodno je da izaberemo odgovarajuće proizvode za kamufliranje. Prvi na listi uvijek nam je puder. Postoji podatak da je ženama potrebno deset godina kako bi pronašle odgovarajući puder, a mnogo teži zadatak stavljen je pred one koje na licu imaju ‘nedostatak’ koji bi rado uklonile.

Ukoliko imate kožu sa nedostacima kao što su fleke, ožiljci, rošavo lice preporučujemo vam da koristite kombinaciju različitih proizvoda. Prejaki puderi mogu naglasiti bore i zato ih ne treba nanositi na cijelo lice.

Kod rošave kože  i ožiljaka preporučujemo vam da koristite podloge koje “popunjavaju” te nedostatke. Trebalo bi izbjegavati podloge sa šimerom, da ne bi nepravilnosti bile naglašene. Preko ovoga stavite puder koji vama odgovara.

Kod fleka i pigmentacija najbolje je koristiti korektor ili kamuflažni puder, a preko toga nanijeti puder koji odgovara vašoj koži kako bi ujednačio ten. Ukoliko fleke i dalje “probijaju” kroz puder, možete prstom na ta mjesta utapkati još malo korektora. Takođe i u ovim slučajevima možete prije svega staviti podlogu, ovog puta ona može imati šimera, to će vašoj koži dati dodatnu svježinu.

Ovi savjeti stvarno mogu uticati da se osjećate bolje i da imate više samopouzdanja. Ali zapamtite da ste “problem” sa samopuzdanjem riješili onda kada prihvatite vaše “nedostatke”, koje veoma često samo vi primjećujete. Svaka koža koja je njegovana je lijepa, tako da prije svih kamuflažnih trikova, radite sve što je dobro za vašu kožu i što joj prija.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/A.G./Foto: Thinkstock