Pročitajte kako da svoje vježbanje učinite produktivnijim

by | 27 Augusta, 2017

Mada redovno trenirate i trudite se da jedete prema pravilima, rezultati ipak nisu na očekivanom nivou. Trebalo bi da obratite pažnju na sljedeće navike:

Foto: Thinkstock

Za početak, važno je da se prije odlaska na trening motivišete. To može da znači gledanje videa vaših omiljenih blogera, slušanje motivacionih govora ili nešto treće. Samo je važno da nakon toga osjetite dodatnu želju za vježbanjem.

Popijte kafu. Možda zvuči neobično, ali ako i inače rado pijete kafu, probajte da je konzumirate neposredno prije treninga – imaćete više energije i brži rad srca. Po mogućnosti, pola sata ili sat prije treninga popijte šoljicu crne kafe i izbjegavajte mlijeko i šećer.

Nemojte preskakati zagrijavanje i juriti na sprave. Zagrijavanje pomaže da trening odradite još efikasnije.

Planirajte svoje treninge. Dovoljno je da traju od 45 do 60 minuta, pa ako u sali provodite duplo više vremena, vjerovatno nešto radite pogrešno ili nepotrebno.

Nemojte dolaziti i vježbati spontano, to nema smisla.

Trenirajte sa namjenom. Zacrtajte tačne ciljeve i vizualizujte šta na sebi želite da promijenite. Samo tako ćete tačno znati u kojem smjeru treba da idete.

Trenirajte i jedite uravnoteženo zbog zdravlja, ne zbog izgleda i onog što će drugi misliti o vama.

I, na kraju, slušajte svoje tijelo. Ako vam signalizira da mu je potrebna pauza, napravite je, jer ne možete zauvijek da se inatite željama svog tijela. Isto tako, priuštite sebi “cheat” obrok, kad stvarno osjetite potrebu, ništa se neće dogoditi. I, naravno, uzmite vremena za oporavak od vježbanja.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.