4 pravila vizažista kako savršeno nanijeti sjenu na oči

by | 6 Decembra, 2022

Većina šminkera će se složiti da su dobro definisane oči ključ za savršen izgled

Sjena igra ključnu ulogu u tome, a nije lako stvoriti tako upečatljiv izgled. Ipak, ključ je u malim tehnikama i dodatnim proizvodima koji će učiniti da oči budu dodatno naglašene, a sjena izgleda intenzivno kao u paleti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @sofiaakurdi

Primer

Većina nas se više koncentriše na krajnji rezultat šminke za oči, ali uvijek zaboravljamo da koristimo primer za oči. Potpuno je pogrešno shvatanje da primeri ​​za oči imaju cilj da samo produže dugovječnost sjene. Primeri ​​očima dodaju živost, čineći da boja bude intenzivnija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Baza za sjene

Formula baze za sjene je potpuno drugačija od one kod primera za oči. Ima gustu i kremastu formulu. Ona pomaže da se sjena zalijepi za kapak. Najbolje je nanijeti bazu za vrhovima prstiju, jer pomaže u lakšem nanošenju proizvoda. Šminkeri uvijek prvo nanose primer za oči, a zatim ga prate bazom za sjenu.

Bijela olovka za oči

Bijele olovke za oči mogu lako da zamijene primer. Pokrijte cijeli kapak bijelom olovkom za oči i koristite čvrstu četkicu za sjenu ili prste da je brzo, ravnomjerno rasporedite kako bi djelovala kao osnova. Zatim nanesite sjenu.

Mali trik koji će vam pomoći da jednostavno nanesete eyeliner

Nakvasite četkicu za sjenu

Trik da sjene izgledaju vidljivije i svjetlije je da navlažite četkicu za sejenu sprejem za šminkanje ili običnom vodom. Nakon što navlažite četkicu polako je tapkajte preko čiste maramice da biste uklonili višak vode. Četkica treba da bude vlažna da bi lakše pokupila proizvod.

 

 

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.