Kako sami možemo pravilno skinuti trajni lak, donosimo detaljan vodič

by | 10 Februara, 2024

Trajni lak izuzetno je popularna tehnologija njege i uređivanja noktiju u kojoj su spojeni lak i gel za nokte. Nakon što se nanese, trajni lak može ti potrajati i do tri sedmice, a boja će biti bez ogrebotina i savršeno sjajna kao i prvi dan

Odlično je rješenje za djevojke koje se bore s ispucalim, slabim noktima koji se listaju jer zapravo štiti nokat od vanjskih utjecaja koji bi ga mogli oštetiti. Trajni lak osim u kozmetičkom salonu, moguće je nanijeti i kod kuće te urediti nokte do zadnjeg detalja. Neovisno o tome jeste li se upustili u tu avanturu uređivanja vlastitih noktiju kod kuće ili ipak više volite otići u kozmetički salon na uslugu trajnog laka, dobro će doći da znate kako skinuti trajni lak kod kuće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Harriet Westmoreland (@harrietwestmoreland)

Skidanje trajnog laka može biti izazov

Trajni lak, ako je pravilno nanesen, na tvojim noktima bi trebao trajati oko dvije sedmice. U tom periodu trajni lak trebao bi izgledati kao i kad je prvi put nanesen, bez pucanja i guljenje na vrhovima ili dizanja pri korijenu nokta.

Izrast se obično počinje nazirati nakon tog perioda, no ako vam ne smeta, s trajnim lakom možete izdržati i do mjesec dana. Naravno, u tom slučaju trebali bi se suzdržati od diranja tog izrasta i grubog skidanja trajnog laka ili guljenje trajnog laka s noktiju. Prilikom skidanja trajnog laka vrlo je bitno da trajni lak ne pokušavate guliti jer ćete na taj način oštetiti svoje nokte i uz sloj trajnog laka skinuti i slojeve prirodnog nokta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Harriet Westmoreland (@harrietwestmoreland)

Za skidanje trajnog laka kod kuće bit će vam potrebno:

– Turpija

– Drveni ili metalni štapić za potiskivanje kožice

– 100% aceton za skidanje trajnog laka ili odstranjivač trajnog laka s visokim postotkom acetona

– Blaznice

– Aluminijska ili plastična folija

– Ulje za njegu kožice oko noktiju

– Krema za ruke

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iram Shelton (@iramshelton)

#1 korak: Turpijanje noktiju kao početak skidanja trajnog laka kod kuće

Prvo što će vam biti potrebno je dobra, oštra turpija. Polako i nježno sa svakog nokta isturpijajte površinski sloj trajnog laka. Poenta je u tome da ne skidate sav trajni lak već samo početni sloj i sjaj. Nokte skratite i oblikuj u željeni oblik.

#2 korak: Zaštita kožice oko noktiju prije skidanja trajnog laka

Sljedeće na šta morate obratiti pažnju prilikom skidanja trajnog laka je da zaštitite kožu oko noktiju uljem ili masnijom kremom. Hranjivo ulje ili kremu možete pronaći u svim trgovinama beauty proizvodima te izabrati i svoj omiljeni miris. Nanošenjem ulja za kožicu i kreme zaštitit ćete svoje nokte od acetona koji dosta isušuje kožu. Aceton neće djelovati štetno na nokte, no kožica oko noktiju je dosta osjetljiva pa je stoga morate pažljivo zaštititi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iram Shelton (@iramshelton)

#3 korak: Umakanje noktiju u aceton za skidanje trajnog laka ili odstranjivač trajnog laka

Ključni korak kod skidanja trajnog laka kod kuće je da blazinice koje ćete omotati oko noktiju dobro natopite acetonom. Bitno je da u odstranjivaču trajnog laka imate visoki postotak acetona jer oni slabiji neće toliko dobro djelovati pa ćete nokte u odstranjivaču trajnog laka morati držati duže. Vaticu natopljenu acetonom ili odstranjivačem trajnog laka stavite na svaki nokat i zatim nokat omotajte folijom.

Nakon toga ste mirna i čekate 15-ak minuta dok aceton djeluje na trajni lak. Kad je tih 15 minuta prošlo, provjerite je li se trajni lak odigao i namreškao na noktima. Skidanje trajnog laka sad bi trebalo ići dosta lakše. Ostatke trajnog laka sa svakog nokta blago poguraj drvenim štapićem za nokte ili metalnim odstranjivačem.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iram Shelton (@iramshelton)

#4 korak: Skidanje ostataka trajnog laka drvenim štapićem ili metalnim odstranjivačem

Ostatke trajnog laka trebate ukloniti u potpunosti pomoću drvenog štapića ili metalnog odstranjivača, a zatim turpijom za poliranje ispolirati nokte da njihova površina bude glatka i sjajna. Drvenim štapićem odnosno metalnim odstranjivačem trajnog laka nikako ne smijete grubo rukovati jer ćeš tako oštetiti površinu nokta. Trajni lak trebao bi se pažljivo odguliti pomoću ovih alata.

#5 korak: Njega noktiju i ruku nakon skidanja trajnog laka

Završni korak je njega kožice oko noktiju i ruku jer ih je namakanje u acetonu vjerojatno dosta isušilo, uljem za njegu kožice i bogatom hiratantnom kremom koja će nahraniti kožu ruku. Nokti bit će savršeno spremni za novu boju i dizajn trajnog laka po želji.

Pronašli smo najslađe minimalističke manikure za isprobati povodom nadolazećeg Valentinova

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram