Beauty tips: Istaknite oči uz ovih pet proizvoda

Za lijepo istaknute oči potrebno vam je svega pet minuta i pet proizvoda...

by | 20 Avgusta, 2021

Rutina njege kože nije jedini režim ljepote koji se može pojednostaviti. Vaše oči mogu izgledati kao da su profesionalno našminkane uz samo nekoliko poteza vašim omiljenim tušem ili sjenilom. Ashley Victoria, vizažistica iz New Yorka, tvrdi da vam je za lijepo istaknute oči dovoljno tek nekoliko osnovnih proizvoda, piše Well+Good. 

Tuš za oči – Tekući tuš za oči najbolji je izbor za definiranje linije iznad gornjeg kapka. Nanesite ga uz rub u tankom sloju – savjetuje Ashley.

Olovka za obrve – Suptilne i definirane linije oko očiju uključuju naglašavanje obrva. Prvo ih dobro raščešljajte pa dodajte malo pudera u prahu. Na kraju, tankom olovkom prolazite kroz obrve, kao da crtate svaku tanku dlačicu. Pritom je važno ne pretjerati – savjetuje.

Uvijač za trepavice – Najbolje što možete učiniti je da nakon nanošenja maskare uvijete trepavice. Oči će izgledati veće, a vaše trepavice će biti lepršave i definirane – kaže Ashley.

Efektna maskara – Ako niste ljubitelj sjenila, a želite istaknuti oči bojama, isprobajte maskaru u boji – savjetuje Ashley te dodaje da pritom pazite na boje. Najbolji odabir bila bi tamno plava. Dovoljno je efektna, ali i jednako suptilna da ne privlači svu pažnju.

Sjenilo – Bilo da volite zemljane tonove ili raskošne boje, malo sjenila može podići cjelokupan izgled i razbiti monotoniju – tvrdi Ashley.

24sata.hr

heckmannoleg/Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.