Koliko je dovoljno…?

by | 10 Marta, 2011

Čini vam se da pretjerujete sa količinom preparata za njegu? Otkrivamo vam kako da pronađete pravu mjeru

 
 
Lice: Osim preparata koji sadrže faktor za zaštitu od sunca (koji se ne koristi dovoljno), većina žena koristi prevelike količine proizvoda za njegu lica. Posljedice ove navike? Akne, zatvaranje pora i, u slučaju seruma, iritacije kože. 
 
Kosa: Iako količina zavisi od dužine i gustine kose, i u njezi kose važi pravilo – manje je više! Pretjerane količine kreme i pjene za oblikovanje, seruma za sjaj kose, kao i regeneratora, mogu da ubrzaju proces mašćenja kose i gubitak volumena. Osim toga, upotreba prevelike količine šampona uslovljava dugo ispiranje, a to isušuje kosu i može
da ošteti kutikulu dlake (naročito ako je voda previše topla). Stručnjaci kažu da je bolje oprati kosu dva puta manjom količinom šampona.
 
Tijelo: Dok upotreba velike količine gela/pjene za tuširanje može da isuši kožu, u primjeni hidratantnog losiona/mlijeka za tijelo i sredstva za zaštitu od sunca nikada ne možete da pretjerate. Količina koja je manja od one koja stane u čašicu za žestoka pića (to je mjera kojom se ravnaju eksperti za njegu) može da naruši optimalnu djelotvornost sredstva za zaštitu od sunca.
 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.