Od baletanki do patika, ovo je najbolja obuća za nositi uz maxi suknje ovog ljeta

by | 8 Juna, 2024

Znanje o tome koju obuću nositi uz odabranu odjeću postaje jedna od velikih zagonetki mode. Stiliziranje nekih komada nije nimalo lagan zadatak, a kako postajemo sve svjesniji moći stiliziranja, obraćamo više pažnje

Iako su trendovi suknji varirali na pistama za proljeće/ljeto 2024, jedna zajednička tema bila je maxi dužina, te stoga svjedočimo dominaciji maxi suknji u radnjama u posljednje vrijeme – od boho stila do pufnastih silueta.

Međutim, važno je postići ravnotežu kako vaša odjevna kombinacija ne bi izgledala previše kostimirano, već moderno i bez napora. Upravo zbog toga smo istakli par ključnih smjernica za stil s maxi suknjama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emmanuelle Koffi (@emmanuellek_)

Kada su u pitanju maxi suknje, što je obuća manje nezgrapne, to bolje. Budući da su linije suknji već sami po sebi upečatljive, najbolje ih je upariti s jednostavnom obućom, ali postoji mnogo vrsta obuće koje odgovaraju tom opisu, od patika do sandala s kaiševima ili zaobljenih baletanki. Ako vam treba inspiracija za stiliziranje, ne tražite dalje od ova četiri stila koja se dobro slažu s maxi suknjama.

Baletanke

Fenomen baletanki šokirao je modni svijet i sada obuhvata niz ravnih cipela – od baletanki s prozirnim mrežicama do Mary-Jane cipela i klasičnijih iteracija s kojima smo najviše upoznati. Bez obzira na to koju opciju odaberete, sigurno ćete izgledati stylish.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARILYN (@nlmarilyn)

Minimalističke sandale

Ljeto je na pomolu, što znači vraćanje lagane obuće u naš arsenal, što je savršeno jer, iskreno, nema ničega što ne ide minimalističke sandale. Kada dođe maj (ako vremenski uvjeti dopuštaju, naravno), minimalističke sandale su moj izbor za većinu odjevnih kombinacija. Kada je riječ o stiliziranju izgleda s maxi suknjama, pravilo kojeg se držimo je obuća bez komplikacija, a ove sandale to ispunjavaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rachael Keegan (@bubblyaquarius)

Retro patike

Možda nećete pomisliti, ali oatike (posebno one koje se ponose vintage izgledom) izuzetno dobro idu uz maxi suknje. Sukobljavanje ženstvene siluete s ležernom obućom stvara čarobnu kombinaciju. Ako nosite bijelu suknju, za dodir boje zašto ne biste dodali savremeniju nijansu, poput bordo?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Francesca Saffari (@francescasaffari)

Sandale na petu

Ako tražite opciju koja će još više unaprijediti glamurozni stil, teško ćete pronaći bolje uparivanje od cipela na petu. Ddodavanje malo visine će uravnotežiti proporcije maxi suknje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Abisola Omole (@abimarvel)

ljepotaizdravlje.ba

Instagram