Nova BH predstavila novi vizuelni identitet

by | 11 Oktobra, 2021
Nova BH novi vizuelni identitet

Nova BH, najmlađa komercijalna televizija u BiH, predstavlja svoj novi vizuelni identitet. Prije tri godine, 9. oktobra 2018. godine  počela je sa emitovanjem televizijskog programa u našoj zemlji, a danas slavi tri uspješne godine poslovanja na bh. tržištu, snagu tima i ono najvažnije, zajedništvo sa gledaocima! 

“Odlučili smo nadograditi i osvježiti svoj vizuelni identitet, modernizirati ga u skladu sa trendovima i promjenama na tržištu te našom vizijom, a to je biti najsnažniji i narespektabilniji TV kanal u zemlji. Osnovna poruka našeg novog vizuelnog identiteta je zajedništvo sa našim gledaocima. Upravo su oni naš glavni motiv i inspiracija, često smo njihov glas, trudimo se objektivno ih informirati, ali i istovremeno zabavljati svake minute svakog dana. Zahvaljujući njihovom povjerenju danas je Nova BH sinonim za TV program vrhunske kvalitete u svim segmentima – od objektivnog i relevantnog informativnog programa do vrhunskih i najgledanijih zabavnih formata. Novi vizuelni identitet je još jedan korak bliže našoj publici”, istakla je Dželila Čurt, direktorica Nove BH.

Nova BH – novi korporativni izgled

Novi korporativni izgled zadržava prepoznatljivu narandžastu boju, a poznati kružni oblik je i dalje ključni grafički element Nove BH. Promjene u dinamici grafičkih elemenata na ekranu u interaktivne i modularne, a grafički izraz moderniji i dinamičniji. Idejno rješenje i originalni kreativni koncept sada prati vizuelni identitet televizijskog brenda Nova na regionalnom nivou.

Pročitajte i… Brojni noviteti u programu Nove BH!

Uz novi vizuelni identitet, jesen na Novoj BH sada je još raskošnija i uzbudljivija. Uz objektivan i relevantan informativni program, gledaoci Nove BH uživaju i u vrhunskom zabavnom i serijskom programu, kao što su popularni talent show “Supertalent” i “MasterChef”, lifestyle magazin “Nova IN”, premijernim epizodama najgledanije humoristične serije “Lud, zbunjen, normalan”, kao i najgledanijim formatima iz Grand produkcije – “Zvezde Granda” i “Nikad nije kasno”.

Prema podacima Audience Measurementa, Nova BH u septembru je zadržala poziciju najgledanije televizije u BiH.

S. Vujanović / PROMO

Nova BH PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.