U Sarajevu prvi put gostuje Deni Srdoč, najmlađi hrvatski chef koji je dobio Michelinovu zvjezdicu

by | 24 Januara, 2023

Najmlađi hrvatski chef koji u svojoj karijeri ima Michelinovu zvjezdicu i prvi kojem je to uspjelo dva puta, prvi put dolazi u Sarajevo!

Nakon pet godina provedenih u kvarnerskom restoranu Draga di Lovrana, u kojem je osigurao Michelinovu zvjezdicu, postao je glavni kuhar u restoranu Nebo novog hotela Hilton Rijeka Costabella Beach Resort&Spa. Zvjezdanu karijeru Deni je počeo kao najmlađi hrvatski chef s gurmanskim Oscarom, a „Nebo by Deni Srdoč“ je također digao u zvijezde. Poznati kuhar će u Sarajevu kuhati i prenositi svoje znanje i savjete o gastronomskoj kuhinji, a cijenjena publika će zasigurno dobiti odlično iskustvo i znanje.

Deni će nastupiti na Masterclass-u koji organizuje specijalizirani časopis za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HuBIH, a 2.3. će Sarajevo biti centar gastronomije, na kojem će pored Denija nastupiti brojni poznati kuhari, barmeni, baristi, slastičari, somelijeri poput: Ivan Pažanin, Nenad Svjetlanović poznatiji kao Neno Cooks, Eldar Kabiri, Andrej Malić, Nebojša Lazarević, Denis Memić, Ljubica Radan, Igor Nuždić, Damir Rožajac.

Ovaj događaj zasigurno će doprinijeti jačanju gastronomske scene u BiH, te će na jednom mjestu okupiti vrhunske stručnjake kako bi svoje znanje i umijeće prenijeli na ciljanu publiku, ugostitelje i hotelijere.

ljepotaizdravlje.ba

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.