Baklava “Via del Gusto”

by | 14 Oktobra, 2013

baklava

Sastojci:

  • 200 g tankih kora
  • 120 g oraha
  • 60 g plazme
  • 60 g suhog grožđa
  • 30 g šećera
  • 3 dl vode
  • 5 g cimeta
  • kugla straćatele
  • kriška ananasa

Priprema:

1. Napravite fil od oraha, “plazme” i suhog grožđa. Slažite po tri kore, pa preko njih mažite fil.
2. Kore isjecite po dužini i motajte ih u trouglove, sve dok ne umotate baklavu do kraja. Stavite ih u rernu i pecite 20 minuta.
3. Za to vrijeme, napravite fil od šećera, vode i limunovog soka. Dobijenim filom prelijte ispečenu baklavu.
4. Služite uz kuglu straćatele i krišku svježeg ananasa.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.