Čokoladna torta

by | 27 Decembra, 2013

CA: 2011 GLAAD AWARDS

Sastojci:

  • 350 g čokolade za kuhanje
  • 250 g margarina
  • 120 g šećera
  • 125 ml slatke pavlake
  • 6 jaja
  • prstohvat soli

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 125 g slatke pavlake
  • prstohvat soli

Priprema:

1. Izlomljnu čokoladu sjediniti sa slatkom pavlakom pa kuhati na pari miješajući dok se ne dobije ujednačena smjesa.
2. Pjenasto umutiti jaja sa šećerom te dodati u smjesu od čokolade i promiješati (Ne obrnuto, jer će čokolada pasti na dno). Dodati i so te promiješati.
3. Kalup za tortu prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smjesu. Staviti ga u veću okruglu tepsiju koja je do pola napunjena vrelom vodom. Peći u zagrijanoj rerni na 180 *C oko 45 min. Potom isključiti rernu i ostaviti kalup u njoj još 60 min. Izvaditi iz rerne i ohladiti nekoliko sati u frižideru.

Glazura:
Slatku pavlaku zagrijati do tačke ključanja, a zatim preliti preko izlomljene čokolade i miješati dok se ne otopi. Dodati prstohvat soli.

Finalni postupak:
Pečenu koru preliti glazurom od čokolade i sačekati da je kora upije. Potom tortu odložiti u frižider i sačekati da se stegne.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.