Današnji desert: Pohovane banane

by | 14 Augusta, 2015

pohovane-banane

Osnovna smjesa za pohovanje:
– 1,5 šolja brašna
– 1 šolja mlijeka
– pola praška za pecivo
– 1 kašičica putera
– 2 šolje šećera
– malo soli
(smjesi možete dodati cimet, vanilin šećer, oraščić, sjemenke, miješati pšenično brašno s drugim vrstama brašna, mljevenim keksom …)

Treba vam još: ulje za prženje i 2 do 3 veće banane

Priprema:
1. Zagrijte ulje do 180C (u zavisnosti od veličine šerpe u kojoj pohujete trebaće vam oko 2 do 2,5 šolje ulja).

2. Izmiješajte prvo suhe sastojke za smjesu, pa im dodajte vlažne i izmiješajte da dobijete smjesu sličnu onoj za palačinke, ali malo gušću.

3. Izgnječite banane, pa ih dodajte u smjesu. Grabite kašikom i pecite kao uštipke.

4. Umjesto da ih gnječite banane možete prepoloviti i umakati u smjesu, pa u prezle i pohovati u ulju.

5. Ovaj desert možete kombinovati a ujedno i dekorisati kremastim sladoledom od vanile ili kokosa.

Prijatno!

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.