Francuska mirisna poslastica: Palmiers, slatko pecivo prekrasne arome

by | 29 Januara, 2018

Sastojci:

250 g lisnatog tijesta
100 g šećera
¼ kašičice cimeta
30 g čokolade za kuhanje
štaub-šećer

Priprema:

1. Pomiješati šećer sa cimetom.
2. Lisnato tijesto što bolje rastanjiti.
3. Na papir za pečenje nanijeti polovinu začinjenog šećera. Zatim, na šećer položiti lisnato testo.
4. Ponovo začiniti tijesto i jednako urolati sa obje strane, dužom stranom.
5. Pripremljenju rolnu isjeći na komade debljine oko 0,5 cm.
6. Tijesto složiti na pleh i peći u ugrijanoj rerni na 250ºC, desetak minuta.
7. Izvaditi iz pećnice pa ostaviti da se prohladi.
8. Bočne ivice umočiti u čokoladu rastopljenu na pari i ostaviti na papir za pečenje da se čokolada ohladi i stegne.
9. Prije služenja posuti štaub-šećerom.

Video recept: 

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.