Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i sa 50 g šećera umutiti u švrst šam.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom. Dodati pavlaku, sir, griz, prašak za pecivo i rendanu koru limuna pa dobro izmiješati.
3. Zatim u smjesu od žumanjaka uz neprestano mućenje mikserom postepeno dodavati šam od bjelanjaka.
4. Na kraju dodati polovinu višanja i polako promiješati varjačom.
5. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posuti brašnom a zatim sipati u nju pripremljenu smjesu. Odozgo rasporediti preostale višnje.
6. Peći u zagrijanoj rerni na 175 ˚C 40 min.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept