Keks kolač

by | 25 Oktobra, 2013

keks-kolac

Sastojci:

  • 3 žumanjka
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g margarina, 1 vanil-šećer
  • 100 g mljevenih badema
  • 300 g mljevenog keksa
  • 2,5 dl gaziranog soka od narandže
  • 100 g čokolade za kuhanje

Za dekoraciju:

  • 3 bjelanceta
  • 4 kašike šećera
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 3 dl slatke pavlake

Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanjke sa šećerom u prahu, vanil-šećerom i omekšalim margarinom.
2. Posebno sjediniti mljeveni keks i bademe pa preliti gaziranim sokom od narandže i dobro izmiješati.
3. Sjediniti krem od žumanjaka sa smjesom od keksa i badema te dobro izmiješati da bi se dobila ujednačena masa.
4. Dobijenu masu podijeliti na dva dijela, a potom u jedan dio dodati rendanu čokoladu.
5. Bjelanca umutiti u snijeg, a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati šećer da se dobije čvrst šam.
6. Slatku pavlaku i 3 kašike šećera u prahu umutiti u šlag.
7. U šlag od slatke pavlake dodati šam od bjelanaca i promiješati.
8. Na tacnu nanijeti smjesu od keksa sa čokoladom i oblikovati koru. Preko nje rasporediti smjesu od keksa bez čokolade i sve premazati pripremljenim šlagom. Ostaviti u frižideru da se stegne.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.