Knedle sa svježim smokvama

by | 31 Augusta, 2018

Sastojci:

600 g krompira
250 g brašna
1 jaje
2 kašike ulja za tijesto
prezle
ulje za prezle
500 g smokava krupnijih
štaub šećer
vanilin-šećer

Priprema: 

Krompir oguliti i skuhati, iscijediti vodu i dodati jaje i malo soli i izmiksati. Dodati brašno i ulje i izraditi glatko tijesto. Rastanjiti tijesto i isjeći čašom, a u sredinu stavljati oprane i osušene smokve odsječene drškice.

Pravite knedle i stavljajte na pleh koji ste posuli brašnom. Stavite vodu u šerpu pa kad provri posolite i spustite knedle. Kuvajte pet do šest minuta, pa ih vadite kad smekšaju i isplivaju na površinu.

Prezle ispržite na malo ulja pa kuhane knedle spuštajte u tu smjesu! Pospite knedle štaub šećerom i vanilin-šećerom.

Izvor: Bakina kuhinja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.