Krem torta sa višnjama

by | 24 Novembra, 2013

krem torta sa visnjama

Sastojci:

  • 8 dl mlijeka
  • 5 dl slatke pavlake
  • 12 kašika gustina
  • 1 vanil-šećer
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g bijele čokolade
  • 4 kašike šećera
  • 200 g piškota
  • 1 tegla očišćenih višanja
  • 1 preliv za kolače

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti 5 dl mlijeka i slatku pavlaku pa od te smjese izdvojiti 2 dl i ostaviti sa strane, a preostalu tečnost ostaviti da proključa.
2. Izdvojenu smjesu od mlijeka, pavlake (2 dl) umutiti sa gustinom i šećerom pa dodati u ključalu masu i kuvati na umjerenoj temperaturi miješajući dok se ne zgusne.
3. Topao fil podijeliti na dva dijela pa u jedan deo dodati izlomljenu čokoladu za kuvanje i miješati dok se ne otopi, a u drugi deo dodati izlomljenu bijelu čokoladu te i nju dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
4. Piškote natopiti preostalim mlijekom te od njih oblikovati koru u okruglom kalupu za tortu.
5. Preko piškota naneti fil od crne čokolade, zatim rasporediti fil od bijele čokolade i poravnati.
6. Preko gornje kore poslagati ocijeđene višnje. Sok od višanja razmutiti sa prelivom za kolače prema uputstvu sa kesice i preliti preko višanja.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.